FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate
create pool

Regiuni Faimoase

 

Intreaba despre Covasna-Voinesti

Covasna-Voinesti Director
Trimite site-ul sau blogul tau aici!

Tag-uri Populare


judet   romania   statiune   munti   geografie   dunarea   ramnicu valcea   carpati   campia romana   siret   dunare   statiune balneoclimaterica   transilvania   turism   statiune balneara   prut   colinele tutovei   somes   lac   marea neagra   mangalia   ploiesti   valea oltului   eforie   moldova   targoviste   valea dunării   podisul getic   campia olteniei   piatra neamt   carpatii meridionali   godeanu   europa   muntii rodnei   lugoj   timisoara  

All Tags

Famous Forum

 

Covasna-Voinesti

 Q:   Intreaba despre Covasna-Voinesti       
Covasna-Voinesti Covasna-Voinesti este o statiune situata la o distanta de 29 km de Sf. Gheorghe pe linia ferata spre Bretcu.

Ea se afla de o parte si de alta a raului Covasna, in curbura Carpatilor, pe versantul apusean al muntilor Vrancei, in mijlocul unor paduri de fag, stejar si brad.

Altitudinea localitatii este de 500 m, iar climatul este de crutare, usor stimulant.

In statiune se gasesc numeroase izvoare cu ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, feruginoase, care se indica in cura interna, in boli ale aparatului digestiv, la anemii etc.

Din „Balta Dracului", care se afla in mijlocul statiunii, se extrage un namol mineral folosit pentru impachetari. In cura externa, apele carbogazoase din statiune se recomanda la bolile aparatului cardiovascular si ale sistemului nervos periferic.

De asemenea, statiunea este reputata si pentru emanatiile de gaz carbonic, care se prescriu la bolnavii care nu pot suporta sau nu au voie sa faca bai cu ape minerale.

Din statiune se pot face excursii inspre Sf. Gheorghe, Muntii Vrancei, Bretcu.


Tag-uri: covasna-voinesti, statiune, bretcu, sf. gheorghe


Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :