FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate
create pool

Regiuni Faimoase

 

Intreaba despre Kusadasi - Insula Pasarii

Kusadasi - Insula Pasarii Director
Trimite site-ul sau blogul tau aici!

Tag-uri Populare


judet   romania   statiune   munti   geografie   ramnicu valcea   dunarea   carpati   campia romana   turism   statiune balneoclimaterica   statiune balneara   siret   dunare   prut   transilvania   severin   mangalia   targoviste   campia olteniei   muntii calimani   muntii rodnei   arhipelag   carpatii meridionali   republica   oradea   godeanu   moldova   somes   podisul getic   europa   borsec   piatra neamt   lac   peninsula   insula  

All Tags

Famous Forum

 

Kusadasi - Insula Pasarii

 Q:   Intreaba despre Kusadasi - Insula Pasarii       
Kusadasi - Insula Pasarii Considerat de către europeni perla Mării Egee, Kusadasi îţi oferă într-adevăr un mediu excelent pentru o vacanţă de neuitat. Este poziţionat pe coasta de vest a Turciei, în provincia Aydin, la 90 km sud de Izmir, cu o populaţie de 50000 locuitori în continuă creştere.

Cunoscut în antichitate sub numele de Neapolis, Kusadasi a înflorit sub mai multe civilizaţii : greacă, romană, veneţiană, genoveză şi otomană. Cu toate că s-a bucurat întotdeauna de prosperitate economică, s-a aflat permanent în umbra măreţului Efes. Istoria oraşului poate fi urmărită încă de la Războiul Troian, Agamemnon la sfărşitul mileniului al II-lea Îen a înfiinţat aici o colonie, Pygeyla.
Kusadasi este reputat a fi cel mai atractiv oraş din vestul Turciei, fiind înconj urat de nenumărate vestigii antice. Plajele cu nisip fin, au o lungime de 30 de km şi sunt scăldate de razele soarelui nu mai puţin de 300 de zile pe an.

Marina Kusadasi este unul dintre cele mai bine echipate porturi ale Turciei, cu o capacitate de 629 de iahturi şi vizitat în fiecare an de până la 3000 de vase. Aproape de port se află Pigeon Island, care cu demnitate merită să fie simbolul oraşului Kusadasi. Intitulată la început Bird Island, numele ei fost preluat de oraşul Kusadasi, fapt ce a determinat schimbarea numelui în Pigeon Island. În realitate peninsula pe care se află orăşelul chiar seamănă cu un cap de pasăre.

În afara peisajelor de la apus, a apei mării care este mereu albastră şi clară, a plajelor păzite de palmieri, Kusadasi are de oferit nenumărate aqua park-uri, restaurante de top, iar în 2007 au fost ridicare majoritatea hotelurilor cu încă o stea. Se vorbeşte limba engleză ca a doua limbă.

La 20 de km de plajele Kusadasi-ului se află insula grecească Samos, care păzeşte parcă liniştea oraşului şi care aduce mii de turişti anual pe ţărmurile turceşti, cea mai mare parte veniţi pentru a vizita împrejurimile oraşului Kusadasi.
Sursa imagine: cheapturkey.org.uk


Tag-uri: oras, peninsula, turism


Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :