La sud-vest de orasul Ramnicu Valcea, in valea raului Hin, pe un platou situat la altitudinea de 360 metri, se afla statiunea Govora, ale carei ape minerale au facut-o cunoscuta in toata tara si peste hotare. Are un climat bland, cu ierni usoare si veri racoroase. Apele minerale din statiune sunt fie sarate-iodurate sau sarate-sulfuroase, fie slab mineralizate. Apele sulfuroase si iodurate sunt folosite atat in cura interna si externa, cat si in inhalatii, pulverizatii, irigatii etc.
Ele se prescriu in cura externa in caz de boli al aparatului locomotor, genital feminin, ale sistemului nervos periferic, in intoxicatii cronice, boli de piele. In administrare pe calea bucala, apele sulfuroase hipotonice ale izvorului „30 Decembrie" se prescriu in caz boli digestive, urinare, in caz
de diabet.
Ele se mai recomanda si sub forma de inhalatii si pulverizatii.
Namolul mineral din statiune este utilizat in impachetari, simplu sau cu trecerea prin masa sa a unui curent galvanic - in boli ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic sau ale aparatului genital feminin.
Statiunea are amenajata o instalatie completa de fizioterapie si de pneumoterapie cu camere pneumatice, aparate de supra si subpresiune, inhalatii individuale si colective, aerosoli.
Tratamentul la aceasta sectie este indicat bolnavilor cu probleme respiratorii (rinofaringite, bronsite, astm bronsic, emfizem pulmonar). Din Govora se pot face plimbari si excursii la Urlatoarea lupilor, manastirile Govora, Dintr-un lemn, Bistrita, Horezu.