Judetul Sibiu este situat în centrul României, cu o suprafata de 5432 km2 şi peste 444.000 locuitori.
Relieful :
Relieful este reprezentat de doua trepte - una înaltă (vestul Munţilor Făgăraş cu altitudini de peste 2000 m, Negoiu 2535 m; Munţii Cindrelului cu sectorul central la peste 2000 m, Vf. Cindrel 2242 m; circuri, văi şi lacuri glaciare) şi alta joasă -podişuri (Hârtibaciului, Secaşelor), dealuri (Târnavei Mici) şi depresiuni (Făgăraşului, Sibiului, Apold etc).
Clima :
Climă diversificată în raport de altitudine (temperaturi medii anuale de 8°C în dealuri şi -2°C pe crestele alpine; precipitaţii anuale de la 650 mm la peste 1200 mm), reflectată în eta-jarea vegetaţiei (păduri de gorun, fag, amestec, conifere, tufărişuri
subal-pine, pajişti alpine).
Hidrografie :
Reţeaua hidrografica este formată din râuri cu debite bogate ce ajung în Olt, care izvorăsc din munţi şi mai puţin din dealuri; în nord sunt mai multe pâraie care se varsă în Târnava Mare; există lacuri de baraj (pe Sebeş-Oaşa,Tâu; pe Olt), lacuri în ocne de sare prăbuşite (Ocna Sibiului).
Economie :
Economie complexă; industrie bazată pe exploatări de gaz metan, producere de energie electrică, construcţii de maşini, produse textile, din piele, alimentare, prelucrarea lemnului, concentrata în oraşe, dar şi în multe aşezări rurale (materiale de construcţii, produse textile, alimentare etc); în satele de sub munte îndeletnicirea de bază este creşterea animalelor, iar în podiş, pe prim plan trece cultura cerealelor, cartofilor, sfeclei de zahăr; livezi şi vii. Exista o reţea densă de căi de comunicaţie, care se racordează la două aliniamente magistrale prin depresiunile din sud şi pe Târnava Mare; Sibiul este cel mai însemnat nod de căi de comunicaţie.
Turism :
Numeroase monumente istorice, arhitectonice, între care bisericile şi cetăţile din sec. XIV-XIX; elementele de cultura populara se afla în majoritatea aşezărilor; se adaugă lacurile, izvoarele minerale, vulcanii noroioşi de la Haşag, rezervaţiile naturale etc.