Slanic-Moldova este o statiune situata in valea raului Slanic, la o altitudine de 530 m, in apropierea localitatii Targu Ocna. Climatul statiunii, care este inconjurata de munti inalti impaduriti este subalpin.
Izvoarele minerale din localitate sunt cunoscute inca de prin anul 1800 cand un vanator, suferind de o afectiune gastrica, le-a descoperit intamplator efectul tamaduitor. Cele mai importante izvoare din statiune sunt sarate, alcaline, sulfuroase si carbogazoase, puternic concentrate (nr. 1, 1 bis, 3, 6, 8, 10).
Desi ele au in compozitia lor clorura de sodiu, sulf si acid carbonic, unele din aceste ape (nr. 1, 1 bis si 3) au insusirea de a reduce secretia gastrica. Apele de acest tip se prescriu in bolile stomacului, intestinului, ficatului, cailor biliare, in boli de nutriti
e.
Exista si un numar de izvoare care sunt slab mineralizate „trei sute de scari", nr. 5, 8 bis etc, iar altele - din contra - foarte puternic concentrate (izvorul sarat de la paraul Stroe contine 252,45 g saruri la litru).
Apele din Slanic sunt folosite si in inhalatii, in boli respiratorii.
In statiune exista un „Inhalator" modern unde se pot executa numeroase proceduri pneumoterapeutice ca: aerosoli, inhalatii individuale si de grup, proceduri individuale de supra si subpresiune, camere pneumatice.
Se pot face excursii la „Trei fagi", la Izvorul Dobrului, pe muntele Cerbu si pe Sandor.