Staţiune balneoclimatică permanentă in judeţul Argeş. Altitudine 624 m.
AŞEZARE. Staţiunea este situată în zona subcarpatică pe valea raului Valsan, la o distanţă de 28 km de Curtea de Argeş.
CAI DE ACCES. Feroviare: gara Curtea de Argeş, pe linia Piteşti- Curtea de Argeş, apoi cu autobuzul pană în staţiune; rutiere: DN 7 C de la Piteşti, cu abatere de la Merişani. Curse de autobuze ITA: Piteşti-Brădet-Băi-Curtea de Argeş; Bucureşti (Filaret)- Piteşti- Brădet-Băi.
CLIMA. Climat de depresiune intradeluroasă. Temperatura medie anuală este de cea 7,5°C (în iulie variază în jur de 17 C, iar în ianuarie în jur de...-4°C). Staţiunea este ferită de vanturi, fiind
apărată de dealuri împădurite. Vara se simte briza de munte. Precipitaţii medii anuale, circa 750 mm.
INDICAŢII TERAPEUTICE: afecţiuni renale şi ale căilor urinare(litiază urinară recentă, necomplicată); afecţiuni ale tubului digestiv (gas-trite cronice hipoacide, tulburări funcţionale ale colonului); afecţiuni hepato-biliare; afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombarii, artroze, poliartroze); afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze); afecţiuni endocrine (stări prepuberale la copii hiperreactivi, sindrom ovarian de menopauză); afecţiuni respiratorii (persoane care lucrează în medii cu noxe profesionale); nevroza astenică.
INSTALAÅ¢II DE TRATAMENT:
- instalaţii pentru băi calde cu apă minerală;
- buvete pentru cura internă cu apă minerală;
- instalaţii pentru electroterapie.
CAZARE, MASA. In staţiune există un spital balnear de recuperare cu bază proprie de tratament, la care trimiterile se fac prin spitalul judeţean din Piteşti. Pentru tratament ambulator există posibilitate de cazare la vile si pensiuni.
EXCURSII. Se pot face excursii la lacul Vidraru, Curtea de Argeş, pe Transfăgărăşan etc.