Staţiune balneoclimatică sezonieră în judeţul Constanţa Altitudine 6—20 m.
AŞEZARE. Staţiune pe litoralul Mării Negre, aşezată între mare şi şiiacul Techirghiol, la o distanţă de 4 km de Eforie Nord, 19 km de Constanţa si 25 km de Mangalia.
CAl DE ACCES. Feroviare: gara Eforie Sud, pe linia Bucureşti — Constanţa— Mangalia; în sezonul de vară, trenuri directe de Ia Iasi, Bacău, Suceva, Satu Mare, Oradea, Timişoara, Reşiţa, Buzău, Ploieşti Sud, Galaţi; rutiere: E 95 (DN 39) de la Constanţa sau Mangalia: curse regulate de autobuze circulă între Constanţa şi Mangalia, trecand prin staţiune; aeriene: Bucureşti—Constanţa (curse interne), apoi cu autobuzul
pană în staţiune.
CLIMA Climat de litoral maritim, cu temperatura medie anuală juie 11,2°C (în iulie >22°C, în ianuarie>0°C). Vara, durata strălucirii soarelui este de 10-12 ore pe zi, iar nebulozitatea redusă (3,0—4,0 zecimi). Vanturi dominante din nord-est şi vanturi locale, sub formă de briză. Precipitatiile anuale înregistrează o medie de cea 400 mm.
FACTORI NATURALI DE CURA: apă sărată, concentrată a lacului matern rghiol; apa mării; nămol sapropelic din lacul Techirghiol; bioclimat marin bogat în aerosoli salini şi în radiaţie solară, cu efect stimulent.
INDICAŢII TERAPEUTICE: unele afecţiuni reumatismale, unele dermatoze, bipotiroidism, limfatism, anemii secundare, rahitism, stări de debilitate: decalcifieri.
Staţiunea dispune la lacul Techirghiol de o bază de tratament în aer liber cu amenajări pentru aerohelioterapie, ungeri cu nămol rece şi băi în şi apa lacului. Pe malul mării există plaje amenajate pentru aerohelioterapie talasoterapie.
In staţiune mai există un sanatoriu de copii cu profil de reumatologie care funcţionează permanent şi altul cu profil de debilitate şi rahitism care functionează numai în timpul verii.