Staţiune balneoclimatică sezonieră in judeţul Constanţa. Altitudine 3—20 m.
AŞEZARE. Staţiunea este situată pe litoralul Mării Negre, între staţiunile Saturn şi Aurora, la o distanţă de 3 km de Mangalia şi 41 km de Constanţa.
CAl DE ACCES. Feroviare: gara Mangalia, pe linia Bucureşti—Constanţa—Mangalia, apoi cu autobuzul pînă în staţiune; în sezonul de vară, trenuri directe de la Iaşi, Bacău, Suceava, Satu Mare, Oradea, Timişoara, Reşiţa, Ploieşti Sud, Buzău, Galaţi; rutiere: E 95 (DN 39) de la Constanţa sau de la Mangalia; curse regulate de autobuze circulă între Constanţa Mangalia, trecand prin statiune ; aeriene: Bucureşti—Constanta (curse inte
rne), apoi cu autobuzul pană în staţiune.
CLIMA. Climat de litoral maritim. Temperatura medie anuala de 11,2°C (în iulie peste 22°C, iar în ianuarie peste 0°C). în lunile de vara este mai mult senin, durata de strălucire a soarelui atingand 10—12 ore pe zi şi peste 2400 ore anual. Precipitaţii reduse, sub 400 mm anual. Atmosfera este bogată în aerosoli. Datorită aşezării, staţiunea este ferită de vanturi puternice. Vara se produc brize.
FACTORI NATURALI DE CURA: apă minerală sulfuroasă, hipotermală; apa mării; nămol sapropelic extras şi transportat din lacul Techirghiol; bioclimat marin, bogat în aerosoli salini şi în radiaţie solara cu efect stimulent.
INDICAŢII TERAPEUTICE: hipotiroidism, limfatism, anemii secundare, rahitism, stări de debilitate, decalcifieri, unele dermal unele afecţiuni reumatismale.
în staţiune, pe malul mării, există plajă amenajată pentru aerobei terapie şi talasoterapie.
In apropiere de hotelul Ileana, este organizat un solariu pentru un cu nămol transportat de Ia Techirghiol, avand şi bazine descoperite cu minerală sulfuroasă mezotermală.
Excursii: turul staţiunilor de pe litoral, Constanţa, cetatea Histri Tulcea, Delta Dunării, Adamclisi, staţiunea viticolă Murfatlar, precum ş în Bulgaria.