Staţiune climatică permanentă în judeţul Maramureş. Altitudine 850 m.
AŞEZARE. Staţiunea este situată în golful estic al depresiunii Ma mureş, închis de Munţii Rodnei şi ai Maramureşului, în apropierea Pasul Prislop, prin care se face legătura cu Bucovina.
CAI DE ACCES. Feroviare: gara Vişeu de Jos, pe linia Salva-Sighe Marmaţiei, apoi cu autobuzul pană în staţiune (42 km); rutiere: DN 18 la Sighetu Marmaţiei prin pasul Prislop; DN 17Cde la Salva; curse de aut buze ITA: Baia Mare-Sighetu Marmaţiei-Vişeu de Sus-Borşa compl turistic; aeriene: Bucureşti-Baia Mare (curse internei, apoi cu autobuzul.
CLIMA. Climat de munte. Temperatura medie anuală este în jur de 5,5°C, cu o medie a lunii iulie de
cea 15°Cşi a lunii ianuarie de -7°C. Precipitaţiile anuale ating în medie 800-900 mm. Aerul este bogat în ozon.
FACTORI NATURALI DE CURA: bioclimat tonic stimulent; ape minerale carbogazoase, se găsesc în zonă, unde urmează a se construi o bază de tratament.
CAZARE, MASA. Cazarea este asigurată la hotelul Cascada (categ. 1-120 locuri) şi în vile, iar masa la pensiune şi la restaurant. în staţiune mai există braserie, bar de zi etc.
DISTRACŢII, SPORT, EXCURSII. Club cu sală de jocuri, bibliotecă; plimbări şi excursii în împrejurimi (oraşul Borşa, Băile Borşa, varful Ştiol, Piatra Rece, Izvorul Cailor, cabana Puzdrele etc.); schi (partii de toate gradele, din care una de dimensiuni olimpice cu trambulină); săniuş. Un telescaun se află în construcţie.
Excursii: Valea Izei (zonă bogată în artă populară românească şi biserici de lemn la Bogdan Vodă, Ieud, Rozavlea, Dragomireşti etc.), Sighetu Marmaţiei, Săpanţa (cimitirul vesel), Negreşti-Oaş, Baia Mare, staţiunea balneoclimatică Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Suceava.