FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate
create pool

Regiuni Faimoase

 

Intreaba despre Canalul Manecii

Canalul Manecii Director
Trimite site-ul sau blogul tau aici!

Tag-uri Populare


judet   romania   statiune   munti   geografie   ramnicu valcea   carpati   dunarea   campia romana   transilvania   turism   statiune balneara   statiune balneoclimaterica   dunare   prut   siret   borsec   godeanu   carpatii meridionali   somes   podisul getic   severin   arhipelag   insula   peninsula   oradea   moldova   europa   mangalia   muntii calimani   targoviste   piatra neamt   lac   campia olteniei   muntii rodnei   republica  

All Tags

Famous Forum

 

Canalul Manecii

 Q:   Intreaba despre Canalul Manecii       
Canalul Manecii Marea Nordului şi Oceanul Atlantic sunt legate de Canalul Mânecii, care separă Anglia de continentul european. Canalul Mânecii înregistrează cel mai mare trafic naval din lume. Dar pe lângă nave şi în ciuda faptul că sunt curenţi înşelători, canalul a reprezentat o provocare şi pentru înotători.

Capitanul unei nave de comerţ, în vârstă de 27 de ani, Matthew Webb (Anglia), pe 24 august 1875 şi-a luat inima în dinţi pentru a învinge apa rece şi a plect inotând din Dover, Admiralty Pier. A înotat continuu timp de 21 de ore si 45 de minute şi a ajuns în Franţa la Cap Griz Nez, devenind astfel primul om care a traversat înotând Canalul Mânecii. Webb a murit înecat în 1883, în tim p ce încerca să înoate în Cascada Niagara.

Prima femeie, însă, care a traversat înotând canalul, era de origine americană, Gertrude Ederle se numea ea. Pe 6 august 1926, cu 51 de ani mai târziu decât Webb şi după alţi patru bărbaţi care au încercat aceeaşi faptă, a dovedit că şi femeile pot reuşi. Şi nu numai atât ea a reuşit să ajungă pe malul celălalt cu 2 ore mai devreme decât toţi ceilalţi. Annette Kellerman, australiancă, a fost încă o femeie care a trecut canalul. Annette pe langă o înotatoare foarte bună, era actriţă şi prima femeie care a purtat un costum de baie dintr-o bucată sau care a apărut goală pe ecran.
Sursa imaginii: HotNews.ro


Tag-uri: comert, canal, trafic naval, provocare


Data Adaugarii: 20 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :