FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate
create pool

Regiuni Faimoase

 

Intreaba despre Marea Rosie, cea mai sarata mare

Marea Rosie, cea mai sarata... Director
Trimite site-ul sau blogul tau aici!

Tag-uri Populare


sanatate   tratament   mineral   cura   geografie   natura   pamant   ape   continent   relief   munti   romania   clima   podis   campie   apa   minerale   tinerete   civilizatie   antichitate   istorie   capitala romaniei   campia romana   dambovita   ilfov   judet   muntii fagaras   muntii cindrelului   depresiunea fagarasului   dealul tarnavei mici  

All Tags

Famous Forum

 

Marea Rosie, cea mai sarata mare

 Q:   Intreaba despre Marea Rosie, cea mai sarata mare       
Marea Rosie, cea mai sarata mare Uriaşă despicătură în scoarţa terestră, ce desparte continentul african de cel asiatic, Marea Roşie are o lungime de 2350 km şi o lăţime de 320 km, de unde rezultă o suprafaţă de cea. 450.000 km2. Mare a Oceanului Indian, ea comunică cu Mediterana, la nord, prin Canalul Suez şi cu Marea Arabiei, la sud, prin strâmtoarea Băb-el -Mandeb.

în legătură cu numele său au fost avansate mai multe ipoteze: conform uneia, mai vechi, numele ar deriva de la vechii locuitori ai ţărmurilor sale care erau numiţi "oamenii roşii"; o altă teorie, mai recentă, consideră că numele se trage de la aspectul roşiatic al apei de lângă maluri, datorat unor bacterii care, în perioada de înmulţire, imprimă valurilor această culoare.

Situată în zona tropicală, înconjurat de deserturi (Sahara, în vest, Peninsula Arabia, în est), Marea Roşie are cea mai mare salinitate dintre toate mările deschise care comunică cu Oceanul Planetar. Are, de asemenea, numeroase colonii de corali. Este singura mare în care nu se varsă nici un râu permanent, ci doar unele temporare, şi are un aport foarte scăzut de apă din precipitaţii.

Aici s-a înregistrat cea mai mare temperatură a apei (56° în anul 1956) şi, totodată, cea mai ridicată medie anuală (32°). Este o important, ca de navigaţie, datorită Canalului Suez.

Potrivit legendei biblice, Marea Roşie este apa care a fost traversată m mod miraculos de către evreii conduşi de Moise.


Tag-uri: geografie, pamant, ape, continent


Data Adaugarii: 07 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :