FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate
create pool

Regiuni Faimoase

 

Intreaba despre Sovata

Sovata Director
Trimite site-ul sau blogul tau aici!

Tag-uri Populare


judet   romania   statiune   munti   geografie   ramnicu valcea   dunarea   carpati   campia romana   turism   statiune balneoclimaterica   statiune balneara   siret   dunare   prut   transilvania   severin   mangalia   targoviste   campia olteniei   muntii calimani   muntii rodnei   arhipelag   carpatii meridionali   republica   oradea   godeanu   moldova   somes   podisul getic   europa   borsec   piatra neamt   lac   peninsula   insula  

All Tags

Famous Forum

 

Sovata

 Q:   Intreaba despre Sovata       
Sovata Sovata este o statiune situata in plina regiune muntoasa, inconjurata de paduri de stejari si fag, la o altitudine de 520 metri.

Climatul statiunii este subalpin, avand si unele elemente stimulante. Caracteristica acestei statiuni o constituie cele cinci lacuri helioterme: Ursu, Alunis, Serpi, Negru si Rosu, care sunt puternic, dar variabil concentrate , continand in special clorura de sodiu. Cel mai mare si mai important lac este Ursu care are o suprafata de 45 000 metri patrati si la care a fost constatat si studiat - pentru prima oara in lume - fenomenul de heliotermie.

Acesta se explica prin faptul ca lacul are la suprafata un strat de apa dulce care lasa sa treaca razele calorice solare ce incalzesc straturile din ce in ce mai concentrate mergand pana la adancimea de 2 metri, l a care se poate constata o temperatura cu 10-12 grade mai mare ca la suprafata.

In statiunea Sovata exista numeroase surse de apa sarata dintre care o mentionam pe cea concentrata de la Ghera. De asemenea din lacul Negru se extrage un namol sapropelic, folosit in impachetari.

Cura in statiunea Sovata se recomanda in bolile inflamatoare cronice ale aparatului genital, sterilitate, boli ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic.

Excursii se pot face la Praid, Valea Sebesului, muntele Sala (1777 m) si - mai lungi - la lacul Rosu, Cheile Bicazului, la Borsec.


Tag-uri: regiune muntoasa, subalpin, lacuri helioterme


Data Adaugarii: 28 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :