FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate
create pool

Regiuni Faimoase

 

Intreaba despre Victoria "9 Mai"

Victoria "9 Mai" Director
Trimite site-ul sau blogul tau aici!

Tag-uri Populare


judet   romania   statiune   munti   geografie   ramnicu valcea   dunarea   carpati   campia romana   turism   statiune balneoclimaterica   statiune balneara   siret   dunare   prut   transilvania   severin   mangalia   targoviste   campia olteniei   muntii calimani   muntii rodnei   arhipelag   carpatii meridionali   republica   oradea   godeanu   moldova   somes   podisul getic   europa   borsec   piatra neamt   lac   peninsula   insula  

All Tags

Famous Forum

 

Victoria "9 Mai"

 Q:   Intreaba despre Victoria "9 Mai"       
Victoria "9 Mai" Victoria „9 Mai" este o statiune balneara, situata in valea Simleului, la poalele dealului Craiului, la distanta de 8 km de Oradea. Climatul de coline al statiunii, ferita de curenti datorita dealurilor si padurilor din imprejurimi, este bland, bine suportat la toate varstele si in numeroase stari de boala.

Faima statiunii i-a creat-o sursa de ape minerale termale numita „9 Mai", care este slab mineralizata (putin peste 1 g la litru), alcalino-teroasa, slab radioactiva si cu o temperatura de 46°.

Aceasta apa este folosita in cura externa in bai de piscina si de cada. Ea are o actiune favorabila asupra leziunilor inflamatorii cronice, crescand tendinta lor de resorbtie. Apele termale se prescriu in boli ale aparatului locomotor, sistemului nervos, digestiv, de piele, in sechele dupa poliomielita.

Ele se prescriu si in cura interna, in afectiuni digestive ca: enterocolite cronice, boli hepatobiliare etc. In statiune se fac tratamente si cu namolul sapropelic fosil care este adus din statiunea vecina 1 Mai.

Statiunea 1 Mai are un climat asemanator celui din Victoria si poseda numeroase surse cu ape oligominerale, alcalinoseroase termale, care izvorasc la temperaturi de 28-42°, avand efecte si indicatii terapeutice asemanatoare celor din Victoria.

In statiunea Victoria exista si un strand care - alimentat cu apa termala - este folosit si in timpul iernii, fiind singurul de acest fel din tara noastra.

Excursii si plimbari se pot face la Grota Vulcan, dealul Calvaria, Palota.


Tag-uri: statiune balneara, oradea


Data Adaugarii: 04 May '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :